Løst & Fast

23. oktober 2021


For 2 år siden solgte vi Lunds D-peche Mode (D-power AT - Burberry Bitsch) til vores gode veninde Tine Dandanel, Tine elsker sin "Græskar" og da chancen kom for at erhverve hans lillebror fra i år Lunds Nashville (Lunds *NSync - Burberry Bitsch) slog Tine til. I da blev så dagen hvor Nashville blev "familiesammenført" med storebror..

10. oktober 2021


Vi brugte søndagen på at levere Chicago Lund (Christ - Lunds Déjà Vu) hos hans ny ejer i Ølgod. Planen er at Chicago de næste 6-8 år skal uddannes i dressur frem mod Grand Prix, hvorefter han skal finde en ny ejer der kan fremvise ham i konkurrencer på højeste plan.

27. september 2021


Lunds *NSync startede indledende runde i DSP's dressurchampionat med flotte 8,30 points i gennemsnit, det resulterede i en flot 2. plads. Da han blev bedste kategori 2-pony er han hermed kvalificeret direkte til semifinalen sidste weekend i oktober på Ikast Rideklub.

17. september 2021


Efter de flotte kåringer Lunds Ai No Corrida (Aquavit N - Lunds Baby Jane) og Lunds Northern Star (Rolsteds Don Disco - Søgaardens Bella) opnåede i starten af august, valgte vi at intensivere ridningen af dem lidt med det formål at fremstille dem til rideprøve i forbindelse med den afsluttende materialeprøve for hingste. Denne afvikledes midt i september på Finstrupgård lige syd for Ålborg.


Corrida blev fremvist som springpony og dette i bedste stil. Hun opnåede 2 * 9,0 for teknik og kapacitet, 8,5 for galop fra både dommere og fremmedrytter, og 8,25 i gennemsnit for ridelighed. I alt 875 points og opnåede dermed sin endelige invitation til Eliteskuet 2022.


Stella endte desværre med at få lidt rigelig opvarmning, men gjorde sit bedste og opnåede trods alt 8,0 for galop og ridelighed, og også 8,0 i kapacitet fra fremmedrytteren. Samlet fik hun 769 points og også en invitation til Eliteskuet 2022.


Så en fantastisk dag med de 2 unge hopper i det nordjyske.

21. august 2021


Lunds Baltimore (Lunds Bitsch Boy - Bitsch Babe) blev Dagens Føl ved følskuet på Sjælland og dermed udtaget til Eliteskuet.

Ved Eliteskuet dansede han rundt og viste sine fremragende gangarter. Han opnåede den højeste galop-karakter som noget Babe-føl nogensinde har fået, hvilket lover godt for fremtiden. Han kom desværre ikke i finalen, da feltet var voldsomt stærkt og dommerne mente han manglede lidt i skuekondition.

Han fik følgende karakterer.


9-8-7,5-8-9,5-8,5-9

7. august 2021


Modsat var vi enige om at fremstille Lunds Northern Star (Rolsteds Don Disco - Søgaardens Bella) i dressur-afdelingen ved årets kåring.


Stella blev kåret i Hovedstambogen, hun opnåede blandt andet 9 for sin fantastiske trav. Når hun har bestået en rideprøve har også hun en udtagelse til Eliteskuet.

7. august 2021


Vi valgte at fremstille Lunds Ai No Corrida (Aquavit N - Lunds Baby Jane) til eksteriørkåring med løsspringning, og det viste sig at være det rigtige.


Corrida blev kåret i Hovedstambogen, hun fik 2 * 8,5 points i løsspringningen dvs hun blev optaget i Springponyprogrammet og til sidst blev hun udnævnt til Dagens Springhoppe. Når hun har bestået en rideprøve har hun også en udtagelse til Eliteskuet.

31. maj 2021


Årets sidste føl er et fantastisk hingsteføl efter vores eget opdræt Bitsch Boy og vores smukke bronzemdaljehoppe Babe.


Lunds Baltimore (Lunds Bitsch Boy - Bitsch Babe)

13. maj 2021


Burberry fortsætter stimen med ædle udtryksfulde velgående hingsteføl.


Lunds Nashville (Lunds *NSync - Burberry Bitsch)

12. maj 2021


Årets andet føl og eneste varmblodsføl blevet meget udstryksfuldt og velbygget hingsteføl, der giver håb om en fremtidig topdressurmodel.


Fleetwood Lund (Freestyle - Lunds Déjà Vu)

24. april 2021


Vores fantastiske sølvmedaljehoppe Burberry Bitsch har hvert år indtil nu fået et fremragende hingsteføl, hvilket jo også gør at vi ikke kan beholde dem alle. Heldigvis er det lykkedes at finde gode hjem til dem vi har valgt at sælge.

Lunds Dreamcatcher (Dream A Little Dream AT - Burberry Bitsch) har nu fundet sig hjemme hos sin nye ejer i fantastiske omgivelser i Sverige.

Blandt ejers andre heste findes Burberrys halvbror, svenskefødte Belissimo RP 193 (FS Mr.Right - Blondie Bitsch)


Ejer; Anna Charlotta Lydén, Vrigstad

11. april 2021


Da vi solgte Lunds D-peche Mode (D-power AT -Burberry Bitsch) til Tine, var en del af aftalen at vi måtte fremstille ham til hingstekåring. Tine har gjort et fremragende job med at klargøre ham og det resulterede i en 1-års avlsgodkendelse til ham. Han fik blandt andet 8 i type og helhed, og 2 * 9 i løsspringning.

11. april 2021


Årets hingstekåring blev afviklet lidt alternativt pga Covid-19. Så der blev afviklet en lille kåring her på Sjælland, hvor vi fremviste Lunds *NSync SPH 250 (Rolsteds Don Disco - Søgaardens Bella)
*NSync opnåede en sølvmedalje med flotte karakterer.


9-8½-9-8½ 8½-9 9-8-8½ 9

2. april 2021


Årets og Toftegårds Bacardi's (Lykkehøjs Dream of Dornik - Bitsch Babe RSDH 417) første føl blev et ikke-så-stort, meget ædelt og feminint hoppeføl, far til føllet er "vores egen" Lunds Bitsch Boy SPH 242.


Lunds Bailey (Lunds Bitsch Boy - Toftegårds Bacardi)

14. februar 2021


Efter et kort, men hårdt sygdomforløb, måtte vi desværre tage afsked med vores smukke Statspræmiekandidat Winehouse Lund (Wolkenstein II - Lunds Déjà Vu) kun knap 4 år gammel.

19. december 2020


I starten af december fik vi en forespørgsel på en DSP-hoppeplag og efter mange overvejselser besluttede vi at Lunds Duffy (Dark Dornik - Bitsch Babe) blev den der skulle have et nyt hjem på Slæbækgård på Fyn. Duffy dansede gennem handelsundersøgelsen, eneste "anmærkning" var at hun traver helt ind i himlen.

18. september 2020


Lunds *NSync (Rolsteds Don Disco - Søgaardens Bella) blev 20. august indsynet til DSP's materialeprøve, vi var forbi til "forældredagen" 8. september og syntes selv at han så godt ud. Det endelige resultat af afprøvningen viste klart at vi ikke var ene om vores mening. Han opnåede meget flotte 8,39 for dressurevner, lige så flotte 8,20 for springevner. Samlet blev det 8,29 og en meget flot placering som nummer 2 og dermed "Bedste 3-års Hingst" ved afprøvningen. Nu venter en fortjent pause frem til nytår, hvor klargøring frem mod den afsluttende kåring går i gang.

22. august 2020


Vi var til Eliteskue med Lunds Dreamcatcher (Dream A Little Dream AT - Burberry Bitsch), han var kæk, fremme i skoene og absolut ikke med på at følge mor, så han havde en fest. Han fik vist det meste af sine fantastiske gangarter og blev belønnet med en plads i finalen, hvor han blev oprangeret som nummer 2 med flotte karakterer.


9,5-9-9-9,5-10-8,5-9,5

1. august 2020


Vi  havde også Lunds Dreamcatcher (Dream A Little Dream AT - Burberry Bitsch) til følskue, som alle Burberry's andre afkom til dato, blændede han totalt. Han blev Bedste Hingsteføl, Dagens Føl og fik en udtagelse til Eliteskuet om 3 uger. Karaktererne på føl udtaget til Eliteskuet bliver ikke offentliggjort. men dommerne afslørede dog at de havde givet ham 10 for hans fantastiske trav.

1. august 2020


Vi havde Lunds Be My Baby (Lunds Bitsch Boy - Bitsch Babe) til følskue, hun var desværre lidt mat, men dommene kunne rigtigt godt lide hende hvilket resulterede i nogle rigtigt fine karakterer. 


8½-8-8-8-7½-7-8

23. juli 2020


Knap 18 år efter eventyret med Søgaardens Bella (Ovington Remus - Stendyssens Siban) startede, måtte vi desværre tage afsked med hende.. Når man køber et avlsdyr, så kan man kigge på eksteriør, gangarter, afstamning osv, men man aner ikke hvordan hoppen avler. Med Bella har vi været mere end heldige, indtil allersidst var hun 100% avlssikker og avlede afkom af meget høj kvalitet. Så hun vil blive savnet.

RIP Bella

4. juli 2020


Vi tog den lange tur til Elitehoppeskuet i Padenstedt med Winehouse Lund (Wolkenstein II - Lunds Déjà Vu), selvom det pga. CoViD-19 var et stærkt beskåret skue, var det en stor oplevelse. Winehouse fremviste sig måske knap så godt som til dem hjemlige kåring, men det rakte til en fløjplads i det lille hold og hun er nu StatsPræmie Kandidat. For at indfri Statspræmien skal hun bestå en rideprøve indenfor 2 år.

16. juni 2020


Da Winehouse Lund (Wolkenstein II - Lunds Déjà Vu) endnu ikke er blevet så stor som vi havde håbet da vi avlede hende, valgte vi at fremstille hende til kåring som Kleinpferd i Pferdestammbuch SH/H. Det gik over al forventning, Winehouse blev kåret i Hovedstambogen og inviteret til Elitehoppeskuet i Padenstedt.

12. juni 2020


Efter alle de foregående gange at have gået over termin valgte

Bitsch Babe BSDH 317 (Coelenhage's Purioso - Adinda du Bois ERSDH) i år at fole 3 dage før termin. Resultat af de knap 11 måneders ventetid blev et meget yndigt og ædelt hoppeføl efter "vores egen" Lunds Bitsch Boy SPH 242.


Lunds Be My Baby (Lunds Bitsch Boy - Bitsch Babe)

22. maj 2020


Så kan vi endelig afsløre den hemmelighed vi sammen med Marie's far Martin har gemt på de seneste måneder.


Vi har solgt Lunds Nikita (Rolsteds Don Disco - Bitsch Babe BSDH 317).


Heidi og Martin har været fast inventar hos os siden 2004, da Heidi havde sin Fjordhest opstaldet hos os, efter den måtte aflives i vinters, er de kommet her jævnligt og har hygget med ponyplagene, og her kastede deres datter Marie sin kærlighed på Nikita. Så da Nikita alligevel skulle finde en ny ejer, det bliver så ikke et nyt hjem, var valget let.

20. maj 2020


Burberry Bitsch SSDH 532 (FS Champion de Luxe - Blondie Bitsch) forsætter stimen med smarte hingsteføl, denne gang palomino.


Lunds Dreamcatcher (Dream A Little Dream AT - Burberry Bitsch)

15. april 2020


Lunds Déjà Vu (De Noir - Balalajka Lund) havde i nogle dage lagt op til foling, men vi valgte alligevel at lukke hende på fold med de andre, 2 timer senere havde hun folet med alle veninderne som vidner. Vi valgte dog at bugsere mor og barn ind på stald.


Freeborn Lund (Freestyle - Lunds Déjà Vu)

29. februar 2020


Lunds Bitsch Boy (D-day AT - Burberry Bitsch) var efter sidste års avlsgodkendelse og efterfølgende meget flotte materialeprøve til endelig kåring, han opnåede blandt andet 9 i type, trav og helhed og en flot sølvmedalje.

29. februar 2020


De sidste par måneder har Søren brugt på træning af Lunds *NSync (Rolsteds Don Disco - Søgaardens Bella), som vi havde en del forhåbninger til, da vi synes han er en fantastisk charmerende og velgående 2'er pony. Fredag gik turen så mod Ikast og DSP's hingstekåring som blev afholdt lørdag.


*NSync viste sig fra sin bedste side og opnåede 1-års avlsgodkendelse med flotte karakterer

8-8-7-8 7,5-7,5 8-8-7,5 8-8 8,

dommerne sagde blandt andet at han er en Udtryksfuld og ædel hingst med gode og smidige bevægelser, og med god springning.

20. september 2019


Lunds Bitsch Boy (D-day AT - Burberry Bitsch) gik i dag afsluttende prøve ved DSP's materialeprøve med et imponerende resultat på 871 points i dressurdelen, og 801 i springning.


Træningslederens beskrivelse:

Hingsten er særdeles rar og omgængelig i stalden, med særdeles godt temperament. Hingsten arbejder taktfast i alle tre gangarter med tre særdeles gode gangarter. Hingsten springer villigt og med godt mod. Kunne ønskes sig lidt mere brug af ryg. Hingsten er særdeles ridelig i både spring og dressur. Konkurrenceegenskaber er særdeles gode i dressur og gode i springning. Prøven er gennemført. Prøven er bestået.

31. august 2019


Lunds Dorian Gray (Dressman II - Burberry Bitsch) fulgte i sine storebrødres fodspor og sluttede dagen til Eliteskuet som Årets Hingsteføl 2019, hans karakterer blev imponerende


10-9-8-8-10-9,5-10

31. august 2019


Lunds Duffy (Dark Dornik - Bitsch Babe) var nok lidt trykket af de store omgivelser til Eliteskuet, hun viste særdeles god trav, men fik ikke vist sin ellers gode galop. Hun fik følgende karakterer: 8-8-8-8-9-7,5-8, så vi er meget tilfredse og glæder os til at følge hendes udvikling i fremtiden.