Om stutteriet

Hvem er vi?

Vi er et mindre stutteri der har avlet overvejende dressurbetonede Danske Sportsponyer siden 2016. 


Charlotte fik sin første varmblodshoppe da hun var 13 år, og startede forholdsvis hurtigt op med avl, det første føl blev født 2 år senere og en lind strøm er fulgt efter. Det er blevet til hovedstambogshopper, en hingst udtaget til Hingstekåring i Herning og en international dressurhest. Avlen af varmblods rideheste blev undervejs suppleret med avl af både Connemara ponyer og en enkelt Welsh Mountain.


I 1989 kom Søren til, Søren havde redet i nogle år hos sin søster og svoger der ligeledes drev varmblodsstutteri og havde en mindre hingstestation. Søren var hurtigt kommet i gang med både spring, dressur, fremvisning af hingste, hopper og føl til kåring/skuer og især har tilridning af ungheste haft hans store interesse.


Til at ride vores ponyer har vi Sigrid Magnussen, Sigrid er tidligere ponyrytter på landsplan, hvor hun havde overtaget rideturen på Nanna Merralds Centrum. Vi "overtog" Sigrid fra Stald Bitsch hvor hun med stor succes havde uddannet flere af deres unge ponyer.


Vores hoppestammer


Vores ældste hoppestamme er baseret på Charlottes gamle DV-stamme med Elitehoppen Nina som stammor, i denne stamme har vi avlet flere hovedstambogshopper i både Dansk Varmblod og Hannoveraner Verband, der har været udtaget en hingst til Herning og så krones det med en international dressurhest. Stammen skal fremover videreføres af Welsh Partbred hoppen Lunds Zenyatta.


I 2002 flyttede den første ponyhoppe, Welsh Mountainhoppen Søgaardens Bella ind på stutteriet. Bella var en yderst smuk hoppe med masser af attitude og særdeles god bevægelse, hun blev i mange år brugt til avl af renracede Welsh ponyer, men da interessen for avl af dressurponyer trængte sig på, blev der avlet 2 DSP afkom på hende: Sølvmedaljehingsten Lunds *NSync og bronzemedaljehoppen Lunds Northern Star. Bella er også mor til DM-placeret Lunds Bon Jovi og Lunds Baby Jane der blev kåret i 1. klasse på fløjen, begge renracede Welsh Mountain. Bella er udnævnt til Elitehoppe i  DSP.


I 2005 kom vi i forbindelse med DSP stutteriet Stald Bitsch, hvor Søren i en årrække hjalp med fremvisning af hopper/føl og tilridning af ungheste. Da stutteriet i 2015 lukkede ned overtog vi sølvmedaljehoppen Burberry Bitsch, som vi har avlet en stjernerække af hingsteafkom på: Årets hingsteføl 2016, materialprøvevinder i dressur og kåret med sølvmedalje Lunds Bitsch Boy, Årets hingsteføl 2018 og avlsgodkendt 2021 Lunds D-peche Mode, Årets hingsteføl 2019 og kåret med bronzemedalje Lunds Dorian Gray. Burberry er helsøster til Årets hoppeføl 2006 bronzemedaljehoppen Bitsch De Luxe hvis eneste afkom Bossa Nova Bitsch var Årets hoppeføl 2011, kåret med sølvmedalje og A-pony i dressur.


I hhv 2016 og 2019 flyttede mor og datter bronzemedaljehoppen Bitsch Babe og Toftegaards Bacardi ind. Bacardi har startet indledende Dressurchampionat med årets næsthøjeste karakter 8,54 points i snit. Babe er i vores tid blevet udnævnt til Elitehoppe, mens vi også har fremstillet Bacardi til Eliteskue hvor hun modtog en bronzemedalje. Dette er en hoppestamme hvor flere af de tilførte hingste har været dressurponyer på højeste niveau, hvilket udmønter sig en særdeles god ridelighed.